Svetoví ekonómovia o peniazoch - Iša, Ján
Teória peňazí ako jedna z najstarších oblastí ekonomickej teórie. Prvé zárodky teórie peňazí. Dva základné prístupy k teórii peňazí. Vzťah peňazí a ekonomickej činnosti. Práce venované dejinám ekonomického myslenia. Nobelova cena za ekonómiu. Prínos laureátov k rozvoju teórie peňazí a príbuzných vedných disciplín.