Garančný fond ako nový právny inštitút v teórii a v doterajšej praxi - Konopová, Ida
Garančný fond je nový právny inštitút v legislatíve SR, ktorého správcom sú výkonné orgány Národného úradu práce. Garančný fond bol zriadený zákonom č. 292/1999 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 387/1996 Z.z. o zamestnanosti v znení neskorších predpisov. Zriadenie a tvorba garančného fondu v SR. Účelom garančného fondu je uspokojovanie nárokov zamestnancov z pracovného pomeru zamestnávateľa, ktorý je platobne neschopný.