Regulátor chce chrániť spotrebiteľa aj regulovaný podnik - Hirman, Karel
Od 1. januára 2003 bude regulované plynárenstvo, elektroenergetika aj teplárenstvo. Ciele ekonomickej regulácie sieťových odvetví. Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (URSO) a jeho potreba. Úlohou regulačného úradu bude chrániť záujmy spotrebiteľa, ale aj podnikateľov a investorov. Regulačný vzorec. V priebehu r. 2002 URSO vydá všeobecne záväzný právny predpis o postupe pri regulácii cien v sieťových odvetviach. Kompetencie URSO.