Ropné koncerny sú pripravené na skromný rok - Janoška, Juraj
Ropné koncerny rátajú v r. 2002 s neistým vývojom cien ropy a zemného plynu. Niektoré koncerny zabrzdili ťažbu. Shell posilňuje čerpacie stanice. BP reviduje plány v USA. Udržanie súčasnej cenovej hladiny ropy (okolo 20 USD za barell) leží na pleciach OPEC.