Rozšírenie oznamovacej povinnosti daňových subjektov o platbách fyzickým osobám a o zmluvách so zahraničným subjektom - Pauličková, Alena
Oznamovacia povinnosť vyplávajúca z niektorých podnikateľských aktivít. V zmysle ustanovenia par. 32 ods. 5 zákona č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov v znení noviel, ktorá sa týka všetkých právnických a fyzických osôb, ktoré majú príjmy z podnikateľskej činnosti a ktoré v rámci tejto činnosti vykonávajú platby fyzickým osobám a z týchto platieb nezrážajú daň. Náležitosti oznámenia. Rozšírenie oznamovacej povinnosti aj o platby fyzickým osobám za obstaranie zásob. Uzatvorenie zmluvy so zahraničným subjektom, na základe ktorej môže vzniknúť v SR stála prevádzkareň.