Úradná versus trhová alebo všeobecná cena nehnuteľností - Mäsiarová, Terézia
Úradná cena nehnuteľností. Vyhláška MF SR č. 465/1991 Zb. o cenách stavieb, pozemkov na účely zákona o dani z dedičstva, dani z darovania a na účely vyberania správnych poplatkov. Trhová cena. Nadobudnutie účinnosti zákona č. 231/1999 Z.z. o štátnej pomoci od 1. januára 2000. Všeobecná cena a jej využitie. Vyhláška č. 255/2000 Z.z. o stanovení hodnoty podniku. Podľa pripravovanej reformy daňovej sústavy sa má určovať daňová povinnosť nie podľa vyhlášky č. 465/1991 Zb., ale v závislosti od trhovej hodnoty.