Peníze a vzkaz
Bahrajn, Katar, Kuvajt, Omán, Saudská Arábia a Spojené Arabské emiráty uvažujú podľa príkladu EU o zavedení spoločnej meny arabského dinára. Regionálna spolupráca na zjednocovaní hospodárskych a finančných systémov začne tento rok. Jedna z verzií navrhuje platby v EURO za 50 percent vyťaženej ropy. Prípadný ústup od dolára môže mať aj politické pozadie.