Od apríla vznikne Úrad pre finančný trh znova - Medžová, Andrea
Od 1. apríla 2002 vzniká Úrad pre finančný trh - nové personálne obsadenie, rozšírené právomoci, finančná nezávislosť. Úrad bude samostatnou právnickou osobou. Personálne preobsadenie, vymenovanie nového dozorného výboru. Pochybnosti o nezávislosti úradu. Garanciu nezávislosti má zaručiť aj zmena financovania úradu. Úrad pre finančný trh nahradí starý Úrad pre finančný trh (ÚFT) pôsobiaci len vyše roka v oblasti regulácie a dozoru v oblasti kapitálového trhu.