Vysoké školy budú hospodáriť s vlastným majetkom - Reiselová, Eva
Rozvoju vysokého školstva na Slovensku by mali pomôcť: viaczdrojové financovanie, majetok v hodnote vyše 18 mld. Sk od štátu a zvýšené dotácie. Hnuteľný a nehnuteľný majetok postupne prejde z vlastníctva štátu do vlastníctva vysokých škôl. Vyššie platy pre pedagógov.