Zmena výšky minimálnej mzdy - Sládková, Andrea
Novela č. 349/1999 Z.z. zákona č. 90/1996 Z.z. o minimálnej mzde zaviedla s účinnosťou od 1.10.2000 systém každoročného upravovania výšky minimálnej mzdy. V tomto roku bolo uvedené zákonné ustanovenie naplnené vydaním nariadenia vlády SR č. 411/2001 Z.z., ktorým sa ustanovuje výška minimálnej mzdy. Vplyv minimálnej mzdy na pracovnú zmluvu, resp. určenie mzdy. Vplyv minimálnej mzdy na dávky nemocenského poistenia a na štátne sociálne dávky.