Nástroj na účinný rozvoj regiónov - Rajčák, Milan
Doteraz používaná územná systemizácia Slovenska na úrovni NUTS 2 má dve aktuálne alternatívy. Alternatíva A bola zverejnená v zbierke zákonov ako opatrenie ŠÚ SR č. 75, zo dňa 4. marca 1998. Alternatíva B je uplatňovaná na čerpanie prostriedkov zahraničnej pomoci, určenej na dosiahnutie sociálnej a ekonomickej súdržnosti, ktoré vláda SR schválila uznesením č. 240/2001 v Národnom pláne regionálneho rozvoja SR. Výhody a nevýhody oboch alternatív. Porovnanie so susednými krajinami.