Od klasiků k novým klasikům: stručný nástin vývoje pojetí hospodářského cyklu od 19. století do počátku 70. let 20. století - Macháček, Martin
Pojmové vymedzenie hospodárskeho cyklu v dielach klasických ekonómov. Počiatky skúmania hospodárskeho cyklu. K empírii cyklických výkyvov. Neoklasická teória hospodárskeho cyklu a teória rakúskej školy. Keynes a jeho následníci. Monetaristický pohľad na hospodársky cyklus.