Jedno percento zaplatenej dane na osobitné účely - Faiglová, Svetlana
Od 1. januára 2002 nadobudla účinnosť zmena ustanovenia par. 48 zákona o daniach z príjmov, z ktorého vyplýva možnosť použitia 1 perc. zo zaplatenej dane na verejnoprospešné účely. Postup vyplývajúci z tohto ustanovenia je možné uplatniť už v roku 2002 zo zaplatenej dane za zdaňovacie obdobie roka 2001. O aké ustanovenie ide z pohľadu zákona o daniach z príjmov. Vzor Vyhlásenia o poukázaní sumy zodpovedajúcej 1 perc. zaplatenej dane.