Nositelé Nobelovy ceny za ekonomii za rok 2001 - Jonáš, Jiří
Prehľad vývoja názorov na úlohu informácií v trhovej ekonomike a podrobný rozbor prác laureátov Nobelovej ceny za rok 2001. G. Akerlof, M. Spence a J. Stiglitz predkladajú spôsoby práce s asymetrickými informáciami a možnosti ich signalizácie. Vzdelanosť. Poisťovníctvo. Dividendy. Ohlas kritiky.