Očakávané porušenie (ohrozenie) obchodnej zmluvy - Hrivnák, Jaroslav
Od zmluvy môže zmluvná strana odstúpiť iba v prípadoch a za podmienok, ktoré ustanovuje zmkuva, Obchodný zákonník alebo iný zákon. V obchodnej praxi sa vyskytujú prípady, keď po uzavretí zmluvy, ale ešte pred dohodnutým časom plnenia, veriteľ zistí, že dlžník nesplní svoj záväzok. Právne prostriedky, ktoré majú veritelia k dispozícii na ochranu svojich záujmov v prípade očakávaného nesplnenia.