Postup klientov pri nadobúdaní akcií AGW - Ščevovichova, Monika
Práva a povinnosti akcionára vyplývajúce z novely Obchodného zákonníka, ktorá platí od 1.1.2002. Ako má akcionár postupovať na valnom zhromaždení. Môže minoritný akcionár zvolať mimoriadne valné zhromaždenie. Akým spôsobom sa preverí účinnosť prevodu akcií. Čo znamená, že akcie sú verejne obchodovateľné. Môže drobný akcionár zabrániť vytunelovaniu. Môže klient odmietnuť výmenu peňazí za akcie. Aké sú práva a povinnosti veriteľa. Aké následky vyplývajú pre drobného akcionára a veriteľa, ak sa spoločnosť dostane do konkurzu. Môže klient získané akcie previesť na tretiu osobu, resp. predať.