Zákon o aproximačných nariadeniach je ťahom na bránu pri plnení eurointegračných ambícií - Pistovič, Juraj
Pre Slovensko bude r. 2002 z hľadiska prístupových rokovaní s EÚ kľúčovým. Aproximácia slovenského práva s právom Európskej únie. Nóvum v slovenskom právnom poriadku. Zákon č. 19/2002 Z.z., ktorým sa ustanovujú podmienky vydávania aproximačných nariadení vlády SR. Ťažisko bude v preberaní smerníc. Informačná povinnosť vlády.