Najvýznamnejšie problémy životného prostredia SR v integračnom procese - Miklós, László
Súčasný stav približovania legislatívy SR v oblasti životného prostredia k legislatíve EÚ. Rozbor problémov životného prostredia v jednotlivých sektoroch - sektor ochrany ovzdušia a kontroly priemyselného znečistenia, sektor ochrany vôd, sektor odpadového hospodárstva.