Novela zákona o správe daní a poplatkov - Chrenková, Slávka
Dňa 1. decembra 2001 nadobudol účinnosť zákon č. 493/2001 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon o správe daní a poplatkov. Najpodstatnejšie zmeny, ktorými sa mení a dopĺňa zákon o správe daní a poplatkov, nadväzujú na zmeny v hmotnoprávnych daňových zákonoch, na prijatie zákona o spotrebnej dani z minerálnych olejov, zosúlaďujú sa pojmy so zákonom o daňových orgánoch a zároveň sa dopĺňajú a spresňujú znenia ustanovení zákona predovšetkým na oblasť daňových priznaní a hlásení, daňového tajomstva, úlne novým spôsobom sa upravuje majetkové priznanie.