Podnikatelia a daň z nehnuteľností - Bubeníková, Irena
Pri uplatňovaní ustanovení zákona o dani z nehnuteľností dochádza v mnohých prípadoch nielen k priznávaniu dane z nehnuteľností osobou, ktorá nie je daňovníkom, ale aj k nesprávnemu vymedzeniu predmetu dane, základu dane, nesprávnemu určeniu sadzieb dane a pod. Ide hlavne o nehnuteľnosti vo vlastníctve štátnych podnikov, organizácií, spoločností, ktoré vykonávajú podnikateľskú a zárobkovú činnosť. Príspevok je zameraný na zdaňovanie majetku tých právnických a fyzických osôb, ktoré vlastnia pozemky, stavby, byty a v ktorých vykonávajú podnikateľské a zárobkové činnosti.