Megatrendy v řízení a role manažerů v nich - Zuzák, Roman
Pod vplyvom zmien konkurenčného prostredia možno vo vyspelých štátoch identifikovať niekoľko megatrendov v riadení, ktoré podstatne ovplyvňujú myslenie a správanie sa manažérov. Manažérska úloha, formulovaná H. Mintzbergerom (interpersonálna, informačná a rozhodovacia), dostáva ich vplyvom nové dimenzie, na ktoré manažéri, ak chcú byť úspešní musia reagovať.