Koncepce komunitárního práva v praxi Evropského soudního dvora a v právní teorii - Scheu, Harald Christian
Pojmové vymedzenie komunitárneho práva. Tradičná internacionalistika a komunitárne právo. Pozícia Európskeho súdneho dvora v rámci ES. Pohľad Európskeho súdneho dvora na komunitárne právo. Hodnotenie koncepcie komunitárneho práva v podaní Európskeho súdneho dvora. Hľadanie teoretického modelu pre komunitárne právo. Empirická teória a právny systém ES. Konštruktivizmus a právny systém ES.