Záblesk v totalitní temnotě-pokus o výzkum mezinárodních vztahů v období reformního komunismu - Drulák, Petr
Problematika vzťahu výskumu medzinárodných vzťahov a politickej moci v komunistickom Československu. Vývoj československých inštitúcií výskumu medzinárodných vzťahov. Diskusia o povahe výskumu medzinárodných vzťahov a o koncepcii zahraničnej politiky.