Svůdná věda - Ziman, John
Obavy z udržania nezávislosti vedy a vysokých škôl pri priamom finančnom prepojení so súkromným sektorom. Konflikt záujmov akademických pracovníkov. Význam verejne financovanej vedy v otvorenej občianskej spoločnosti.