"Ground zero": Globální pluralita, integrace a rozvoj jako prevence - Lebeda, Petr
Pokračovanie príspevku o dôvodoch kritického vnímania americkej zahraničnej politiky a spôsobe akým je konštruovaná súčasná vojna v Afganistane v kontexte medzinárodného práva. Analýza ekonomických, sociálnych a kultúrnych koreňov globálneho radikalizmu. Ekonómia terorizmu. Prevencia terorizmu. Individuálna bezpečnosť a ľudské práva.