Jižní Afrika: získají Afrikánci vlastní stát? - Emmert, František
Stručná politicko-ekonomická charakteristika Juhoafrickej republiky. Štátoprávne usporiadanie. Polarizácia afrických strán. Projekty africkej nezávislosti. Strany afrického štátu. Ekonomika Juhoafrickej republiky.