Environmentální bezpečnost - Tošovská, Eva
Pojmové vymedzenie environmentálnej bezpečnosti. Dopad znečistenia životného prostredia na ekonomickú a sociálnu sféru. Potenciálne zdroje medzinárodného ekologického konfliktu. Väzby medzi ekologickými problémami a národnou bezpečnosťou.