Problematika zákona o zahraničných Maďaroch vo vzťahu k Slovenskej republike - Sviatko, Michal
Dňa 1.1.2002 vstúpil do platnosti kontroverzný zákon Maďarskej republiky o zahraničných krajanoch, ktorý svojou exteritorialitou narušuje suverenitu niektorých štátov, vrátane Slovenskej republiky. Priblíženie problému krajanského zákona a s tým súvisiaci postoj Slovenskej republiky, ktorej sa bezprostredne zákon dotýka.