Búrlivé zmeny na európskom trhu s plynom - Ďurianová, Alica
Záujem o zemný plyn rastie. Pozícia SPP na plynárenskom trhu. Európa v znamení liberalizácie trhu s plynom. Štruktúra ponuky plynu v EÚ (r.1999). Prognóza závislosti Európskej únie od dovozu plynu. Štruktúra zdrojov nákupu plynu v európskych krajinách. Dominantní producenti - Rusko, Nórsko, Alžírsko, Kaspické štáty. Zásoby zemného plynu potenciálnych exportérov v roku 2001.