Vývoj úverového portfólia v rokoch 1993-2000 - Preisinger, Dušan
Miera úverového rizika je ovplyvňovaná výkonnosťou úverových dlžníkov. Dôležitosť miery súladu medzi úverovými podmienkami a reálnou reprodukciou finančných tokov úverového dlžníka. Posúdenie hodnoty úverov rozvojového, prípadne ozdravného charakteru. Základný faktor ovplyvňujúci rizikovosť úverového obchodu - vplyv úveru na vývoj pracovného kapitálu úverového dlžníka. Vzťah medzi odvetvovým úverovým rizikom a vybranými odvetvovými parametrami výkonnosti.