Milton Friedman - Gonda, Vladimír
Americký ekonóm Milton Friedman, nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu 1976. Životopis a prínos M. Friedmana do ekonomickej vedy (monetarizmus, oblasť čistej ekonómie, metodológia ekonomickej analýzy, empirická analýza, oblasť hospodárskej politiky, oblasť teórie komparatívnych ekonomických systémov). Najvýznamnejšie diela M. Friedmana.