Inštitút ručiteľa pri niektorých transferoch majetku - Mäsiarová, Terézia
Inštitút ručenia pri dani z darovania. Pri dani z prevodu je ručenie zrušené. V prípade realizácie prevodu nehnuteľností nie sú kupujúci či predávajúci priamo daňovníkmi dane z prevodu a prechodu nehnuteľností, alebo z dane z darovania, ale zo zákona za daň ručia. Usmernenie č. 15791/2000-7 k predmetnej problematike. Objasnenie postupu podľa usmernenia je na praktickom príklade.