Klasifikácia dokumentárneho akreditívu podľa jednotlivých zvyklostí a providiel pre dokumentárne akreditívy - Vokorokosová, Renáta, 1967-
Jednotné zvyklosti a pravidlá pre dokumentárne akreditívy. Aplikácia pravidiel vo vzťahu banky a klienta. Druhy akreditívov. Obsahové vymedzenie akreditívu s platbou. Akreditív s akceptáciou. Negociačný akreditív. Odvolateľný akreditív. Neodvolateľný dokumentárny akreditív. Akreditív potvrdený bankou. Priamy dokumentárny akreditív. Remburzný akreditív. Revolvingový akreditív. Prevoditeľný dokumentárny akreditív. Protiakreditív, back-to-back akreditív, countervailing credit. Porovnanie protiakreditívu s prevoditeľným akreditívom. Stand-by dokumentárny akreditív. Packing credit, anticipatory credit.