Vysoký rast HDP v závere minulého roka prekvapil - Apolen, Peter
Nárast slovenskej ekonomiky koncom r. 2001 - zvýšenie domáceho dopytu. Predpoklad zvyšovania domáceho dopytu aj v r. 2002. Problémom zostáva vývoz, znížený dopyt po slovenských výrobkoch v zahraničí. Najrýchlejšie rastúcou zložkou HDP v poslednom štvrťroku r. 2001 bola spotreba domácností. Príjmy domácností zvýšila popri mzdách výplata dlhopisov FNM SR a rast zamestnanosti. Nárast investícií. Príčiny nedostatočného exportu.