Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 39/2002 Z.z. zo 16. januára 2002 o ochrane zdravia pri práci s azbestom
Nariadenie vlády SR č. 39/2002 Z.z. o ochrane zdravia pri práci s azbestom. Toto nariadenie ustanovuje požiadavky na ochranu zamestnancov pred rizikom ich vystavenia prachu z azbestu alebo z materiálov obsahujúcich azbest a na predchádzanie tomuto riziku; vzťahuje sa na všetky činnosti pri ktorých zamestnanci sú alebo môžu byť pri práci vystavení prachu z azbestu alebo z materiálov obsahujúcich azbest. Dôvodová správa k nariadeniu vlády SR o ochrane zdravia pri práci s azbestom.