Vstup do EÚ nie je iba uzatváranie prístupových kapitol - Dančo, Jozef
Slovensko rieši dve navzájom spojené úlohy - transformácia hospodárstva a vstup do EÚ. Cesta konvergencie Slovenska k vyspelým členským krajinám únie je najnáročnejšia - hrozivé regionálne rozdiely, rozdiely vo výkonnosti hospodárstva SR, výkonnosť práce je nízka. Dôsledky vstupu SR do EÚ. Dôležitý je jednotný daňový systém. Zvýši sa cena pôdy.