Boj proti nelegálnej práci zastreší samostatný zákon - Medžová, Andrea
Od júla r. 2002 by malo mať Slovensko prvú právnu normu, ktorá sa bude týkať nelegálnej práce. Oficiálne štatistiky o nelegálnej práci neexistujú, existujú len odhady. Charakteristika pojmu závislá činnosť. Nelegálne zamestnávanie. Kompetencie v oblasti dozoru nad dodržiavaním pracovnoprávnych predpisov prevzal Národný inšpektorát práce (NIP). Chýba mechanizmus sankcií.