Phare - Začková, Katarína
Z obsahu: Phare je najväčším a najrozšírenejším programom predvstupovej pomoci Európskej únie. Proces prípravy programovania Phare až po realizáciu konkrétnych projektov nie je bezbolestný, ale prináša ovocie. Dieter Thiel: Predvstupová pomoc nie je pre jednotlivcov, ale pre krajinu, ktorá sa uchádza o členstvo v Európskej únii. Príprava a implementácia projektov viazne na nedostatku technických pracovníkov a jazykovo vybavených profesionálov.