Príspevok do Recyklačného fondu je daňovým výdavkom - Hrapko, Michal
Začiatkom r. 2002 nadobudli platnosť paragrafy zákona o odpadoch týkajúce sa platenia príspevkov do Recyklačného fondu (RF). Výpočet príspevku. Príspevok sa platí kvartálne. Zákon o odpadoch špecifikuje činnosti, pre ktoré je potrebná autorizácia. Proti existencii fondu majú výhrady mnohí podnikatelia. RF je neštátna inštitúcia, štát však bude na plnenie jeho funkcie dozerať.