Trvale udržitelný rozvoj a produktivita zemědělské výroby - Vinohradský, Karel
Dosiahnutie konkurencieschopnosti v poľnohospodárstve - produktivita práce, produktivita materiálnych vstupov, intenzita využitia prírodných zdrojov. Diferenciácia sústav hospodárenia na pôde. Budúca produktivita poľnohospodárstva z hľadiska požiadaviek trvale udržateľného rozvoja.