Úvahy o riadení ľudských zdrojov: trendy a dilemy - Larsen, Henrik Holt
Efektívne využívanie ľudských zdrojov ako konkurenčná sila a výhoda podniku. Individuálny rozvoj pracovníka versus schopnosť vcítiť sa do potrieb spoločnosti. Od kvalifikácie k všeobecne použiteľnej spôsobilosti. Mzdy ako udržiavací alebo motivačný faktor. Zodpovednosť manažérov za ľudské zdroje.