Benchmark slúži na to, aby sa porovnávalo porovnateľné - Poklemba, Pavol
Benchmark - ľahko kvantifikovateľný ukazovateľ, s ktorým sa porovnáva výkonnosť podielových fondov. Osobný benchmark. Trhový benchmark. Index ako benchmark. Výkonnosť skupiny fondov ako benchmark. Situácia na Slovensku.