Poľnohospodárstvo zostáva kameňom úrazu rozšírenia EÚ - Schönwiesner, Roman
Návrh Európskej komisie (EK) týkajúci sa vzťahov v poľnohospodárstve únie po rozšírení bol sklamaním pre kandidátske krajiny. Štyri scenáre EK, ktoré analyzujú vývoj priemerných príjmov poľnohospodárov nových členských krajín. Nespokojnosť kandidátskych krajín s návrhmi EK. Problematika priamych platieb.