Dobrovoľné nástroje environmentálnej politiky podporujú plnenie cieľov odpadového hospodárstva - Lacuška, Miroslav
Formovanie štátnej environmentálnej politiky SR. Analýza stavu životného prostredia. Zásada "minimalizácia vzniku, využívanie a správne zneškodňovanie odpadov". Charakteristika cieľov, ktoré boli prijaté v rámci Agendy 21. storočia v oblasti nakladania s nebezpečnými odpadmi. Národný program environmentálneho hodnotenia a označovania výrobkov (NPEHOV). V príspevku sú naznačené konkrétne súvislosti, ako môžu napomáhať dobrovoľné nástroje plneniu cieľov odpadového hospodárstva v podnikoch, ktoré sú pôvodcami odpadov.