Daň zo straty diskriminuje eseročky aj akciové spoločnosti - Benčík, Patrik
Platenie minimálnej preddavkovo platenej dane z príjmov spoločnosťami s ručením obmedzeným a akciovými spoločnosťami. Podobná daň existuje aj v Rakúsku. Daň postihne malé rodinné podniky. Daň zo straty je protiústavná. Diskriminuje eseročky aj akciové spoločnosti.