Ochrana života nie je dielom náhody - Schön, Kamil
Poslaním civilnej ochrany je podľa par. 2 ods. zákona NR SR 42/1994 Z.z. o civilnej ochrane obyvateľstva, chrániť život, zdravie a majetok a utvárať podmienky na prežitie pri mimoriadnych udalostiach a počas vyhlásenia mimoriadnej situácie. Prehľad konkrétnych opatrení, ktoré sa uskutočnili na ochranu obyvateľstva Slovenskej republiky po vlaňajších teroristických útokoch USA.