Výsledky průzkumu dopadů nového basilejského kapitálového Accordu (na základě studie Results of the second quantitative impact study) - Litošová, Radka
Bazilejský výbor pre bankový dohľad vydal začiatkom roka 2001 druhú konzultatívnu verziu dokumentu pre stanovenie regulatórneho kapitálu bánk pod názvom "The New Basel Capital Accord" (Basel II). Zavedenie nového konceptu do praxe sa predpokladá v roku 2005. Cieľom je zvýšenie bezpečnosti a stability finančných systémov a používanie komplexnejších prístupov riadenia rizík.