Globalizácia a globálna ekonomika - ich vplyv na vývoj svetového hospodárstva - Baláž, Peter
Globalizácia ako proces postupného zjednocovania geograficky blízkych krajín do spoločných celkov. Procesy globalizácie a ich vplyv na medzinárodné podnikanie. Základné piliere globalizácie: liberalizácia medzinárodného obchodu, medzinárodná interdependencia. Negatívne dôsledky globalizácie (problém chudoby). Vznik a charakteristika globálnej svetovej ekonomiky.