Rozhodujú úrady a súdy, verejnosť však musí byť informovaná - Začková, Katarína
Direktíva č. 96/61/EC - The Integrated Pollution and Prevention Control (IPPC) - Integrovaná prevencia a kontrola pred znečistením. Ide o základnú smernicu pre stanovenie podmienok všetkých priemyselných činností v praxi. Environmentálny kódex. Zásady hodnotenia. Verejná kontrola. Nové integrované povolenia by sa mali na Slovensku začať vydávať do r. 2007.