Efektívnosť technológie Data Mining v podnikových informačných systémoch - Bada, Miroslav
Jednou z technológií, ktorá je neodlučiteľná od riešenia podnikových informačných systémov, je technológia Data Mining. Technológiu možno chápať ako proces výberu, prehľadávania a modelovania veľkých objemov dát, slúžiacich k odhaleniu skôr neznámych vzťahov medzi dátami za účelom získavania obchodnej výhody. Ukázanie efektívnosti tejto technológie v riešení podnikových informačných systémov. Charakteristické črty Data Mining. Základom moderných informačných systémov je technológia dátový sklad - Data Warehouse. Proces a metódy dolovania dát.